Άρειος Πάγος: Νέα πρόεδρος η Ιωάννα Κλάπα – Eισαγγελέας η Γεωργία Αδειλίνη

Κατέληξε στη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου το υπουργικό συμβούλιο, μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη.

Στην θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου τοποθετήθηκε η αρεοπαγίτης Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και στη θέση του εισαγγελέα η αντεισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη.

Ποια είναι η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα

Η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Ιούλιο του 1984 και προήχθη στην θέση της αρεοπαγίτου τον Αύγουστο του 2020 και είναι 3η στην επετηρίδα των αρεοπαγιτών, ενώ παραλείφθηκαν 6 αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου.

Η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, ως εφέτης, είχε διενεργήσει με την συνάδελφό της Μαρία Δημητροπούλου την ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Πρόσφατα, ως αρχαιότερη αρεοπαγίτης, είχε προεδρεύσει του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορούμενους τον Νίκο Παππά και τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Ποια είναι η Γεωργία Αδειλίνη 

Η Γεωργία Αδειλίνη είναι 7η στην επετηρίδα και αποχωρεί σε δύο χρόνια από τον εισαγγελικό κλάδο. Η κ. Αδειλίνη από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής πλειοψήφησε, καθώς ψηφίστηκε από το 4/5 των συμμετεχόντων στην διάσκεψη.

Η κ. Αδειλίνη εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Ιούλιο του 1984 και προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Οκτώβριο του 2019.

Ήταν στην έδρα της δίκης του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ ήταν αυτή που πρότεινε την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του Νίκου Παππά, σε δίκη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση των καταγγελιών του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί